Nederlandse Bouwregatta 2014

De Nederlandse Bouwregatta richt zich op de directies van bouwbedrijven, 'roergangers in de bouw', die op hun eigen zeiljacht (of een gehuurd jacht) relaties aan boord uitnodigen om een dag te genieten van het zeilen in wedstrijdverband. De nadruk ligt dus niet op het wedstrijdelement, maar op het bieden van een platform voor een ontmoeting met eigen relaties. Daarbij maakt iedereen gedurende de dag deel uit van het totale aanwezige NBR netwerk.
  • De wedstrijd is het bindmiddel van de bijeenkomst, waarin gelijkgestemden (schipper met zijn relaties) elkaar ontmoeten.
  • De wedstrijd is serieus, maar wordt gezien het karakter van de bijeenkomst niet op het scherpst van de snede gevaren: geen spinnakers etc., maar zeker ook geen wedstrijdbemanningen gecontracteerd voor de wedstrijd.
  • Elk jaar steunt de NBR een nautisch goed doel met een substantieel bedrag. Ze biedt dit goede doel een platform om zich te profileren in een bedrijfstak die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.

De Bouwregatta 2014 is op vrijdag 5 september


Ontstaan van de Bouwregatta


Willem de Bont zeilt al sinds zijn studententijd in open bootjes en scherpe jachten. Hij liep al een tijdje rond met de gedachte om het zeilen en de bouw nog sterker met elkaar te verbinden.
Door zijn ervaring met zeiltochten, waarbij relaties werden uitgenodigd op zijn boot, merkte hij dat het varen leuk is, dat het verbroedert en ook leidt tot gesprekken waar je normaal minder aan toe komt. Maar hij wilde meer. Toen hij dit op een zomerse dag in 2006 op een terras, met een glas wijn in de hand, uitsprak tegenover Peter Paul van der Kaaij hadden zij elkaar en een aantal anderen snel gevonden.
Daarmee was er in een bestek van enkele vakantieweken een bestuur bestaande uit Willem de Bont, Ron van Olst, Peter Paul van der Kaaij, Han Jansen en Caspar Mooyman. Vol enthousiasme begonnen zij aan de organisatie van de eerste Nederlandse Bouwregatta, die met 22 schepen werd gehouden voor de kust van Enkhuizen op de eerste vrijdag van september 2007.
Sindsdien is de Nederlandse Bouwregatta een jaarlijks terugkerend groeiend evenement, gericht op de roergangers in de bouw. In 2011 namen er 43 schepen en meer dan 240 deelnemers deel aan de Bouwregatta.

En zo zal het nog vele jaren doorgaan...

Onze missie


De Stichting Nederlandse Bouwregatta organiseert op vrijdag 6 september 2013 (aankomst schepen op donderdag 5 september 2013) de zevende Nederlandse Bouwregatta. Dit evenement wordt gevaren vanuit Enkhuizen.
Onze missie:
• Jaarlijks zeilevenement waarbij het sportieve element aangevuld wordt met een landelijk relatie evenement.
• Organisaties uit de bouw kunnen hun relaties laten kennismaken met het wedstrijd zeilen
• Podium creĆ«ren waarbij de roergangers in de bouw:
    • Elkaar ontmoeten
    • Visies delen over de toekomst van de bouw
    • Relaties ontmoeten in een informele sfeer