Swan 45 Bedrijfscup


Ketensamenwerking: welke vorm van samenwerken kunnen we toepassen in de bouw- en transportsector?

In de bouw- en transportsector is er veel aan gelegen om de faal- en stagnatiekosten in het proces te verminderen. Meer aandacht voor de uitvoerbaarheid van een project in de ontwerpfase is in de keten de meest genoemde manier om dit te realiseren.

RECO/BUKO en Van Uden nodigen klanten uit om met de directie en bedrijfsleiding hun visie op samenwerking en integratie te delen door deelname aan de 'workshop'. De beste start van elk project!

De middag zal beginnen met een presentatie van Gerd-Jan Poortman, professioneel zeiler, over de samenwerking van een zeilteam tijdens de Volvo Ocean Races waaraan hij mocht deelnemen. In 2005 werd Gerd-Jan met twee andere landgenoten uitgekozen om aan boord van de ABN AMRO TWO mee te varen in de Volvo Ocean Race. Het zeer getalenteerde team van de ABN AMRO TWO wist uiteindelijk beslag te leggen op de vierde plaats. Tevens deelt Gerd-Jan zijn minder succesvolle deelname met het team van Delta Lloyd. Voor meer informatie zie www.poortmansailing.nl.

Daarna volgt een presentatie met betrekking tot ketenintegratie door Marcel Noordhuis, directeur van Deloitte Real Estate Advisory. De heer Noordhuis is expert op het gebied van ketensamenwerking (strategie ontwikkeling, organisatie aanpassing en implementatie).

Vervolgens zal een vooraanstaand directielid uit de bouwsector een presentatie verzorgen over ketenintegratie in de praktijk. De eerste presentatie zal verzorgd worden door de heer Toon Driessen, directeur van Giesbers Arnhem.

Om de ketensamenwerking in de praktijk toe te passen worden er twee korte baanwedstrijden gevaren op het Haringvliet vanuit de haven in Stellendam.

Er wordt gevaren op de Swan 45 Hawkeye en de Swan 45 Van Uden.

Programma


12.30 uur Ontvangst en aanvang restaurant Berrisz in de jachthaven van Stellendam
Welkom door de directie van RECO of Van Uden

12.45 uur Presentatie: Gerd-Jan Poortman

13.30 uur Presentatie: 'ketenintegratie' door Marcel Noordhuis
Hoe gaan we hiermee om en hoe anticiperen we hierop

13.50 uur Presentatie: 'Ketenintegratie in de praktijk'

14.15 uur Uitleg Gerd-Jan Poortman over veiligheid op het water
• pas op met de vingers
• welke kant varen we op
• hoe zijn we samen als 'keten' zo snel mogelijk over de finish

15.00 uur Eerste start.
Duur wedstrijd: ca. 30 minuten.

15.45 uur Tweede start.

16.30 uur In de haven opruimen veiligheidsmiddelen (boot).

17.00 uur Evaluatie samenwerking wedstrijden door Gerd-Jan Poortman en Rob Reigwein
Drankje in het restaurant

17.45 uur Schippersmaaltijd restaurant Berrisz

19.00 uur Einde