Van Uden Reco Regatta


De Van Uden Reco Stellendam Regatta is ook in 2014 de grote seizoensopener. De wedstrijden worden uitgeschreven voor IRC/ORC, eenheidsklassen zoals onder andere Swan 45, J-22, J-24, J-80, X-35, Maxfun25, First 31.7, Laser SB3, Melges en Beneteau 25 en wederom ook voor ongemeten schepen. Er wordt gezeild op 19 en 20 april 2014.

De IRC/ORC schepen varen samen met de X35 en Swan 45 een trapezium baan met inner- en outerloop. De organisatie is erg blij dat de wedstrijdleiding bij de zelfde ploeg ligt als het vorig jaar (Max Behrend en Marcel Hanenberg). De eenheidsklassen varen upwind/downwind banen, waarbij de wedstrijdorganisatie onder leiding van Peter de Jeu probeert voor alle klassen vier wedstrijden per dag te varen.

De ongemeten kajuitjachten varen een zogenaamde pursuitrace. Een pursuitrace is een wedstrijd waarbij de handicap van te voren verrekend is. Het langzaamste schip start als eerste, het snelste schip als laatste. Wie het eerst de finishlijn passeert heeft gewonnen. Voordeel van dit systeem is dat er maar een of twee schepen tegelijk starten, ideaal voor beginnende wedstrijdzeilers of die- gene die met het hele gezin een leuke dag op het water wil hebben.

www.vanudenreco.nl