Verslag Swan 45 bedrijfscup 13 september 2011Maandag 12 september 2011, storm en regen teisteren Nederland. RECO maakt zich op voor de Swan 45 bedrijfscompetitie voor morgen, dinsdag 13 september. Dat beloofd een spannende race te worden! Gelukkig gaat de storm in de loop van de nacht liggen en s’morgens vertrekken we richting Stellendam. De boten worden in gereedheid gebracht en onze gasten komen aan in restaurant Berrisz. Stuk voor stuk vol goede zin. Aanwezig zijn Bouwonderneming P. Meijer, H&R Bouw, Witkamp Bouw, Moes Bouwbedrijf en de heren van Van Mierlo Bouwmaatschappij uit Maassluis.

We starten, na een smakelijke lunch, met een zeer boeiende presentatie van Gerd-Jan Poortman over zijn reizen over de wereld in een Volvo Ocean zeilboot. We leren hoe belangrijk het is om samen te werken, en daarmee zijn we gelijk aanbeland bij de kern van vandaag: ketenintegratie. Hoe belangrijk is het dat alle partijen - in de bouw - met elkaar samenwerken? En hoe bereiken we dat? Want iedereen heeft het er wel over, maar hoe gaat dat nou in de praktijk? Hierover vertellen Toon Driessen van Giesbers Bouw en Marcel Noordhuis van Deloitte. Onze gasten luisteren aandachtig, want inderdaad, het is hot, maar hoe passen we het toe? Onze gasten zijn weer een stapje dichter bij.

En dan is het tijd geworden om het ruime sop te kiezen. We weten inmiddels hoe belangrijk het is om samen te werken, dus na de nodige instructies zijn we er klaar voor. Met drie Swan 45’s ‘Hawkeye’, ‘Van Uden’ en ‘Motions’ gaan we het Haringvliet op, waar al snel blijkt dat de storm van gisteren toch nog niet helemaal is gaan liggen. Met de nodige manpower worden de zeilen gehesen en oefenen we wat met ‘overstag’ gaan. Uiteindelijk besluit de wedstrijdleiding dat het, gezien de wind, wellicht niet zo verstandig is om elkaar uit te gaan dagen in een wedstrijd en maakt iedere boot er een eigen wedstrijd van. Niet minder leuk, zullen de deelnemers later beamen!

Na de nodige spanning op het water, wordt het tijd om onder het genot van een zeemansborrel na te keuvelen aan de bar. We serveren een heerlijk buffet voor de gasten weer huiswaarts keren.

Wij, RECO en de bemanning, kijken terug op een zeer geslaagde dag. We bedanken alle deelnemers voor hun komst en inzet.

Voor deze dag danken wij ook PR Sailing die ons de boten 'Van Uden' en 'Motions' tot onze beschikking hebben gesteld.